РЕКЛАМАЦИЈА

Секој производ има различен гарантен рок во зависност од производителот.

Доколку уредот е неисправен и треба да се сервисира, ве молиме да ја проверите документацијата од овластениот сервисен центар кој е вклучен со вашиот производ и истовремено, постапете во согласност со инструкциите на овластениот сервисер.

Ако производот е со одреден дефект и е во рамките на гарантниот период, купувачот треба да јави на овластениот сервисен центар во согласност со инструкциите на гаранција.

Доколку имате било какви прашања или ви се потребни појаснувања контактирајте не на телефонскиот број 071/505-318 или испратете еmail на info@klimi.mk.